BMI berekenen (man/vrouw)

De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je lichaamsgewicht. De BMI kan worden berekend voor zowel mannen als vrouwen. BMI staat voor Body Mass Index. Dit is een methode om je gewicht in relatie tot je lengte te beoordelen. Zo kun je in één oogopslag zien of je een gezond gewicht of onder- of overgewicht hebt.

Ben je te zwaar? Dan kan dit een risico voor je gezondheid met zich meebrengen.

Body-mass index (BMI) is een index die de verhouding tussen lengte en gewicht bij een persoon weergeeft. De BMI wordt veel gebruikt om een indicatie te krijgen of er sprake is van overgewicht of ondergewicht.

De BMI kan niet gebruikt worden als betrouwbare maat voor overgewicht bij een individu, aangezien individuele verschillen in lichaamsbouw niet in de berekening worden meegewogen (verhouding van spier-, bot- en vetweefsel). Een (professionele) bodybuilder kan veel spiermassa hebben en zeer weinig vet, waardoor een berekening van de verhouding van lengte en gewicht een hoog BMI kan geven, terwijl veel bodybuilders weinig vet hebben en men volgens de standaardberekening overgewicht zou hebben. In de geneeskunde wordt desondanks de BMI wel veel gebruikt. In de dagelijkse medische praktijk is de BMI goed bruikbaar en voldoende betrouwbaar. Dit geldt met name bij grotere afwijkingen zoals ondergewicht en overgewicht. Afhankelijk van geslacht en leeftijd gelden er verschillende richtlijnen. (bron: Wikipedia)

Er zijn verschillende sites waarop jij je BMI kunt berekenen. Hieronder geven we een overzicht van verschillende sites.

1. Voedingscentrum

Bij het voedingscentrum kun je eenvoudig je BMI berekenen. Dit kan voor kinderen en volwassenen van 2 t/t 70 jaar. De BMI-meter van het Voedingscentrum kun je hier vinden.

voedingscentrum-bmi

2. Etos

De Etos heeft ook een BMI-bereken module op hun site staan. Let op: dit is een commercieel bedrijf!
De BMI module van Etos kun je hier vinden.

bmi-etos

3. BMI Berekenen

Op de site berekenen.nl kun je bijna alles berekenen. Zo ook je BMI. Check snel hun BMI calculator hier.

berekenen-bmi

4. De Hartstichting

Omdat een gezond gewicht belangrijk is om hart- en vaatziekten te voorkomen heeft de Hartstichting ook een BMI-meter, om te checken of uw gewicht gezond is. Klik hier voor de BMI-meter van de Hartstichting.

hartstichting-bmi

Geef een reactie